maanantai 22. marraskuuta 2010

Bangkok

Bangkokiin saapumisesta on vain hyvin hamaria muistikuvia. Ei, talla kertaa emme olleet niinkaan humalassa vaan ajaneet etelasta 12 tuntia paakaupunkiin. Vaikka kello olikin vasta vajaa kuusi aamulla Bangkok oli taydessa vauhdissa. Leppoisan saarielaman ja rankan bussimatkan jalkeen oli melkoisan haastavaa pitaa hermonsa kurissa. Riistohintaisen taksimatkan paatteksi paasimme hotellillemme ja nukkumaan.

Muutama fakta:

-Bangkokin saa: pilvinen, utuinen, tuskaisen kuuma, siis aina.
-Bangkokissa on aina ruuhka, siis aina, kellon ympari. En ymmarra mista ne ihmiset tulevat ja minne ne menevat.
-muutama fraasi jotka Bangkokin vierailun jalkeen jaavat mieleesi: massaaaaaaaa (massage), savadi kaaaaaaaaaa! (hyvaa paivaa), tuk tuk (paikallinen mopotaksi)

Tehtavamme Bangkokissa oli loytaa puku Antille ja iltapuku minulle. Etsinta aloitettiin ensimmaisena paivana ... ja se jatkui viela kaksi seuraavaa paivaa.. Luulisi miljoonakaupungin tuhansista okyostareista olevan tunguksi saakka iltapukua, muttapa kun ei ole. Kyllastyimme ja paatimme teettaa pukumme. Se on hyvinkin helppoa, silla tailoreita on aivan joka kulmassa. Laadun kanssa kannattaa vain olla tarkkana! Hyvan ystavan avulla loysimmekin luotettavan paikan ja puvut, juuri mielemme mukaisesti.

Yhden paivan pyhitimme turistikohteille. Temppeleita ja suuria Buddha-patsaita loytyi, seka ostettavaksi ihan kaikkea mita turistit nyt ylihintaan kaipaavatkaan.
Bangkokissa ehka kannattaa ennemminkin keskittya nautiskelemaan tuhansista upeista ravintoloista seka kapakoista. Niin me teimme ja hyva oli.

Kaikesta pitaen, Bangkok on oikein kiva kaupunki. Menkaa ja kokekaa.

2 kommenttia:

  1. Kopun kap...
    Tervehdys Madeiralta. Sain minin toimimaan ja siten luettua juttunne. A:lta sainkin jo viesti että huilailette ennen laosiin lahtoa. Mukavaa reissua.!! Vanajalinnan asia ok.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannatti teettää puku - on ihana! t. ä

    VastaaPoista