perjantai 28. tammikuuta 2011

Seikkailu osa II. -aloitus-

Viimeinen viikko ennen matkaan lähtöä oli jälleen totaalinen kaaos. Onkohan se aina niin? Aina ennen jotain isoa tapahtumaa tai muutosta on pakko sählätä. Ainakin siis meillä teatterimaailmassa ei varmaan ikinä ole ollut ensi-iltaa, jonka kanssa ei olisi tullut kiire..

Matkaan kuitenkin päästiin ajallaan ja alkuperäistä suunnitelmaa noudattamatta lennettiin Dubaihin. Dubaissa oli siistiä, ystävällisiä ihmisiä (jotka on rikkaita ja hyvinvoivia), ilma oli mitä täydellisin monenlaisiin asukokonaisuuksiin, pilvenpiirtäjiä (silti kaupunki on aivan meren rannalla), shoppailuun pinta-alaa ihmistä kohden on varmaan joku tuhat neliötä puhumattakaan heidän upeista urheiluautoistaan! Onkohan siinä maassa mitään vikaa?

...No ainakin siellä on hirveän kallista... Ja meidän hotellin vieressä oli moskeija, josta hoilattiin rukousta tulemaan klo 5.45 alkaen railakkaasti koko päivä! Ja yksi perhanan pulu tuli joka aamu puluttamaan meidän ikkunan taakke. Tulppien kanssa nukkuminen sujui.

Paikallisten kanssa ei oikein päässyt juttuun. Ja kaapukansan säännöt oli vähän ahdistavat.. Ei sillä, että oltaisiin alkoholisteja tai seksihurjastelijoita, mutta onko se liikaa pyydetty, jos ravintolassa saisi hyvän pullon viiniä ja pusun rakkaalta...? Vaatesäännökset puolestaan oli odotettua väljemmät - polvien ja olkapäiden toivottiin peittyvän, mutta eipä vastaan kävellyt yhtä tahi kahta paikallista primadonnaa, joiden minimekot huikentelivat vesirajassa, paidan kaula-aukon ulettuessa nilkkoihin. Itse yritin pysytellä säädyllisenä.. Sentään.

Kaunista siellä oli. Ja mukavaa. Takseilla pääsi hurraamaan halvalla ja helposti. Ostoksia olisi varmasti tehnyt paljosti enemmänkin, mutta onnekseni (tai Antin onneksi?) minun sentään pitää kantaa omat rojuni. Kahta rinkkaa en sentään saa kulkemaan, vaikka aika Peppi olenkin...

Viikon jälkeen päätimme lähteä lämpimämpään - Intiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti