keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Pariisista Paratiisiin

Pariisin kalvakkaasta syksystä lennähdimme Malesiaan. Lämpö ja Aasian hinnat olivat tervetullutta vaihtelua Euroopan jälkeen. Jopa lennot olivat mukava yllätys - Air Asia lentää nykyään Pariisista (ja Lontoon Catwickistä) suoralentoja Kuala Lumpuriin normaalihintana 250e per nenä.

Hotellihuoneemme Pariisissa maksoi reilut 100 euroa yö, joka oli budjettivaihtoehto. Hotelli oli ihan hyvällä paikalla, mutta itse huoneessa ei ollut paljoa kehumista. Sinne mahtui juuri ja juuri sängyn ja ulko-oven väliin seisomaan. Vessa oli ok, mutta vähän homeessa. Ilmastoinnista/lämmittimestä ei hajuakaan ja peittona pelkkä lakana.. Hotellissa ei ollut muita mukavuuksia, ja jos aamiaisen halusikin, olisi siitä saanut pulittaa reilut 10 euroa. Kuala Lumpurissa taas maksoimme n.48e yö. Hotelli sijaitsi aivan ydinkeskustassa, huoneemme oli pikemminkin asunto, kuin hotellihuone. Meillä oli king size sänky pehmoisella peitolla, keittiö, iso telkkari, dvd-soitin, kaksi suihkua, kylpyamme ja pukeutumishuone. Jonka lisäksi vielä täysin varusteltu kuntosali ja suurensuuri ulkouima-allas kaupunkinäkymillä. Kelpasi palata tänne "sivistymättömään" Aasiaan..

KL:ssä yövyimme viikon verran. Jatkosuunnitelmia ei oltu etukäteen tehty. Pitkän kaupunkielon jälkeen halusimme taas luonnon ja rannan ääreen, mutta kohteen valitseminen oli yllättävän hankalaa... Liekö sitten liian monta vaihtoehtoa tarjolla...Valintamme oli lopulta Koh Phanganin saari Thaimaassa. Viime syksynä kiersimme länsipuolen saaria, joten nyt oli idän vuoro.


KL:n Supangin "kiireisellä" kentällä odoteltiin, että immigration aukeaisi. Odoteltiin siis "väärällä puolella". Kahvilan väki sanoi, että se on ihan fine. Kait se sitten oli.
.....Ja ihmeteltiin ärsyttäviä jenkkejä viereisessä pöydässä...


Lensimme KL:stä suoraan Koh Samuin kentälle, josta oli enää n. 30 minuutin lauttamatka Phanganille. Vaikka matkaa ei ollut paljon, meni siihen kummasti koko päivä...

Koh Phanganilla keskityimme olennaiseen, eli olemiseen. Löhösimme auringossa, nukuimme pitkään, luimme paljon ja söimme vielä paremmin. Skootterin vuokraus oli halpa ja mukava tapa kierrellä pikkuruista saarta. Meidän oma rantamme oli melko kaukana Phanganin suosituimmasta rannasta ja hyvä niin. Oli ihanan hiljaista ja rauhallista. Ensimmäiset pari viikkoa saimme nauttia hotellimme altaasta lähes aina keskenämme.
Hotellimme lisäksi rannalla oli muutamia muita hotelleja sekä ravintoloita. Ja minkälaisia ravintoloita! Phanganilla söimme (monta kertaa) elämämme parhaat ja halvimmat green curryt, phad thait sekä monet muut paikalliset herkut.

Sää helli meitä auringolla koko kuukauden ajan. Thaimaassa vellovista rankkasateista ja niiden aiheuttamista tulvista ei ollut tietoakaan. Ainoastaan muutamina iltoina ja parina viimeisenä päivänä satoi. Onnekkaat!

Salad Beach. Meidän ranta.


Ei ollut vettä siinä putouksessa.

Koh Ma, hiekkasaarekkeella kiinni Koh Phanganissa.
Kiva paikka ja paljon snorklattavaa.


Mario kart (?)
Legendaariset Full Moon -partyt.
Näin Off-seasonilla siellä oli "vain" n.20 000 ihmistä.
http://fullmoonparty-thailand.com/
Hienot pippalot alkuillasta. Loppua kohden känniaste suhteessa rannan tilavuuteen ja massan määrään oli hieman liian korkea. Ja kengät meni rikki.

Kuukauden saarielon jälkeen tuntui kummalliselta palata takaisin Kuala Lumpuriin. Ihmisiä, meteliä ja autoja oli joka paikassa, piti (tai siis on ihan kohteliasta) meikata ja käyttää kenkiä...

Meillä oli siis kaikin puolin rentouttava ja onnistunut kuukausi Thaimaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti