torstai 5. heinäkuuta 2012

Lätäkön ylitys (part. II)

Samoan jälkeen teimme pienen paluun Uuden-Seelannin kamaralle. Saarien väliset lennot kun ovat kovin, kovin kalliita ja aikataulut harvassa ja hankalia. Lensimme siis Samoalta Uuteen-Seelantiin (Tongan yli...) ja seuraavana aamuna Seelannista seuraavaan kohteeseemme Tongalle.

Tonga ja sen kansalaiset - maailman laiskimpia ja lihavimpia, mutta sitäkin leppoisampia. Lonely Planetin ja puskapuheiden kautta alkuaate Tongasta oli se, että vieraita he eivät kaipaa ja osaavat myös näyttää sen. Täytyy kyllä sanoa, että moiset puskat (ja Lonely planetit) pitäisi polttaa, sillä niin mukavaa sakkia olemme harvassa nähneet.

Kaupungin keskusta sunnuntaina. Tongalaiset osaavat pyhittää lepopäivänsä - jopa urheileminen on  lailla kiellettyä.


Tongan vierailu alkoi saariryhmän pääkaupungista Nuku´alofasta. Pikkuruinen, joskin vilkas kaupunki tarjosi matkailijalle mukavasti tarjontaa ravintoloista, majoituksista, baareista ja aktiviteeteista. Me keskityimme olennaiseen, eli olemiseen. Tarkoituksena oli viettää kaupungissa muutama päivä ja lähteä läheiselle, pienemmälle saarelle seikkailemaan.

Näkymän hotellin ikkunasta - karille ajanut rautapurkki.
Lähtöpäivä ei sitten ihan sujunutkaan. Aamulla pakkasimme tamineet taksiin ja läksimme kohti lauttasatamaa. Satamassa (jonka löytäminen kuskille oli melkoinen haaste) saimmekin tietää, että paatti on rikki ja seuraava menee, kun se saadaan korjattua.. Eli siis koska?! Iltapäivällä, illalla, huomenna, ensi viikolla? Vastauksena tuli ystävällinen olkien kohautus.. No, ei muuta kuin takaisin hotellille ja lentoyhtiöön soitto, josko voitaisiinkin lentää. Noup - paikalliset olivat mitä ilmeisimmin saaneet jo tiedon lautan hajoamisesta ja kaikki lennot olivat täynnä pari päivää. Eli siis saarireissu jäi väliin... Harmissamme läksimme lounaalle keksimään vaihtoehtoa b.. Ravintolassa ystävällinen henkilökunta tarjosi turisteille myös skoottereita lainaksi - heureka! Mopo alle ja pääsaaren kyliä ihmettelemään. Mopoilu sujui mukavasti, ellei mukaan lasketa muutamaa hullua koiraa, jotka yrittivät käydä kimppuumme....

Löydettiin kilometrien mittainen ranta täynnä näyttäviä blow holeja.
Matkalla takaisin hotellille tulemme, kenenkäs muunkaan kuin ystävämme poliisin pysäyttämäksi. Ei kuulemma saa ajaa ilman kypärää... Vuokrauksessa eivät sitten maininneet mitään asiasta. Onneksi selvisimme tilanteesta ilman sakkoa tai muitakaan sen suurempia sanktioita. Antti tipautti minut hotellille ja läksi selvittämään asiaa. A sai mopon ravintolan eteen parkkiin, hyppäsi pois kyydistä ja - PAM! Maasturi peruutti mopon tuhannen palasiksi... ONNEKSI peruuttelija sattui olemaan paikallinen poliittiskiho ja maksoi kiltisti (käteisellä) aiheuttamansa vahingot. Loppuilta maattiin hotlalla käsi kädessä ettei vaan vaikka tiputtaisi sängystä...

Loppuajaksi siirryimme pääsaaren hiljaisemmalle puolelle rauhoittumaan. Ja sitten alkoi sataa vettä. Ja sitä satoi ja satoi ja satoi... Tonga oli ihana paikka ja menisin hyvinkin mieluusti uudelleen. Tosin ensi kerralla ostaisin suoraan lennot pääsaarelta jonnekin paratiisiin ja tekisin sellaiset poutatanssit että!Fale ja riippukeinu.

Lokaali Siwa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti