tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lätäkön ylitys (part.III) Todellinen Fiji..

Suva, Fijin pääkaupunki
..on valitettavan harmaa, kaupunkinen ja "intialainen". Pääkaupunki Suva on täysin vastakohta sille, mitä "Fiji" tuo mieleen. Rämisevät bussit, likaiset kadut ja hurja ihmismäärä sävyttävät kuvaa.

Suva ei ole pelkästään Fijin pääkaupunki, vaan myös koko Pacifin - yhteistyössä muiden saarivaltioiden kanssa rakennettu yliopisto tuo asukkaita joka puolelta ja antaa kaupungille rennomman tunteen. Kylien vahvat perinteet unhoittuvat nuorison joukossa ja iltaelämä onkin parasta koko valtameren alueella. Muukin viihde, kuten elokuvat, kahvilat ja ravintolaelämä kuhisee ja tekee kaupungista helposti lähestyttävän. Mukavaa vaihtelua rannalle ja löhöilylle! Vaikka täytyy sanoa, että jos kaipaa halpaa viihdekaupunkia, niin kannattaa suosiolla unohtaa Suva ja suunnata Kaakkois-Aasiaan.

Bussipysäkki?
Suvan jälkeen läksimme tarkastamaan pääsaaren rantatarjontaa. Coral Coast, eli eteläinen rannikko tarjoaa halvahkoja ja ennenkaikkea tyhjempiä majoituksia kuin pikkusaaret, joskin ranta ei ole lainkaan saman arvoinen. Vesi oli hurjan matalalla suuren osan aikaa joten snorklaamaan oli mahdollista mennä vain tiettyinä aikoina. Ravintolavaihtoehdot olivat harvassa (ja kalliita!) ja rantakylän kiskantäti kiskoi huimia vedestä ja nameista. Antti oli koko ajan nälissään ja annosvaihtoehdot alkoivat hieman junnaamaan paistetun kalan ja ranskalaisen kanssa..

paikallinen Pekka Pouta.

Coral coast.

Coral coastin jälkeen vaihdoimme pohjoisempaan, Lautokan kaupunkiin , odottelemaan lähtöpäivää . Voi ankeuden päivät.. Lautoka on paikallinen teollisuuskaupunki, jossa sokeri- ja viinatehtaat paukuttivat savua ilmaan jatkuvalla höyryllä. Rantaa oli, mutta ehdottoman uimakelvotonta satamaa koko kaupungin pätkän.
Ravintoloita oli muutamia, kuten hotellejakin. Lähinnä kait businessmatkailijoiden tarpeisiin. Päiviä vietimme nukkuen, altaalla makoillen ja paikallisten huviksi salilla ahertaen.

Kalaa ja hedelmiä koko rahalla kiitos! 

Paikallinen ja vaikutukset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti